Var med på andelssystemet LIRAREN V75 till JACKPOTEN på Nyårsafton som baseras på detta SYSTEMFÖRSLAGET!

http://andelsspel.spelguiden.se

Direktlänk till ATG Tillsammans:
https://tillsammans.atg.se/lagsida/54413

 

VI GÅR PÅ REPRIS FÖR VIKENS FINGERPRINT!

 

Avdelning 1 Ranking

A: 9

B: 7-15-3-8-2-14-13-11-5

C: 10-6-12-4-1

 

SPETSSTRIDEN

Med ingen (!) häst på startfållan efter strykning så ser 7 Green Mamba från springspåret på tillägg ut som en stark kandidat att ta hand om spetsen.

 

ANALYSEN

Det blir lite vinna eller försvinna i denna final av Winterburst med runt 60 miljoner i potten att spela om. Vi går nämligen ut hårt och spikar formtoppade 9 Vikens Fingerprint liksom senast då hästen var överlägsen. Vi tror att detta är en häst för stoeliten nästa år och ska då inte ha några problem att lägga detta gäng på rygg i nuvarande författning. Hästen är allround, har ett fint läge och klarar volten utan problem. Troligt att Oskar är offensiv och inte ger bort något gratis. Fin jackpotspik att inleda med! 7 Green Mamba kan vara ett intressant bud för den som garderar då Skoglund har siktet inställt på att köra sig till ledningen här från springspåret.

Formen ser ut att vara fin och kan stå emot länge över Axevallas långa upplopp. 15 Adi Gallia drog lite av nitlotten i spårtombolan. Har mött de bästa i kullen under året och har hårdheten som krävs. Behöver lite draghjälp under vägen men fäller antagligen de flesta över det långa upploppet. 3 Key Mom gör sin första start för Aho och kommer till sin nya tränare med full form. Är osäker i voltstart och skor runt om är ett frågetecken. Outsider.

 

TABASCO STARK EFTER STRYKNING!

 

Avdelning 2

Ranking A: 1-3-8

B: 10-9-11-12

C: 2-6-7-4

 

SPETSSTRIDEN

1 Sandsjöns Enzo har bäst chans att nå ledningen från innerspåret. Skulle 8 Tabasco C.D. laddas finns möjligheten att utmana.

 

ANALYSEN

1 Sandsjöns Enzo har goda möjligheter att hålla upp ledningen och oavsett om Johan väljer att köra där eller att släppa så kommer hästen att få ett fint lopp. Vann knappt senast från utvändig position och visade form då. Vid gardering. 3 Sato är duktig när han fungerar vilket inte alltid är fallet. Är oftast med därframme och hugger men måste vara mer körbar än senast för att ha den minsta chans här. 8 Tabasco C.D. avslutade visslande senast till andraplatsen och vann även enkelt från spets innan det. Från ett bättre läge hade hästen varit ett allvarligt hot, nu behövs en del tur. Är väldigt snabb ut och kan laddas men det kommer i så fall att kosta. Backas annars? Outsider.

 

UPP TILL BEVIS FÖR ALHAMBRA MAIL!

 

Avdelning 3

Ranking A: 3-4

B: 5-10-1-9-7-2-11-6

C: 8-12

 

SPETSSTRIDEN

3 Alhambra Mail kommer att utmanas av 4 Be The One. Fördel den förstnämnda.

Även 7 Iceland Falls har möjlighet att blanda sig i striden vid full laddning.

 

ANALYSEN

3 Alhambra Mail har gjort allt rätt i sin nya regi hos Magnus Dahlén och det har blivit fyra raka segrar. Nu ställs allt på sin spets då det handlar om V75 och hårdare motstånd och vi vill se hur hästen räcker till innan vi tror på honom fullt ut. Har annars gjort det bra och läge för ledningen underlättar förstås. Klarade skor senast. Givet utgångstips. 4 Be The One är ingen dålig motståndare som felfri inte varit sämre än tvåa. Var okörd senast vid segern på Bergsåker och det finns kapacitet i stoet. Kan försöka utmana en bit från start här om Jorma vill. Motbud. Flemmings 5 Daisy Cash är ett sto som kan röra på sig till slut och det är troligt att vi får uppleva en typisk Jensen-styrning här där han kastar loss sista halvvarvet. Har då tempot varit högt så kommer det att gynna hästen. Får inte nonchaleras. 10

Ipomea förstärks rejält i sulkyn av kung Åke och det är förstås intressant. Åkte dit mot en smygkörd häst från ledningen senast på V75 och jagar revansch. Smygläget här behöver inte vara fel och alla vet hur Svanstedt kan få snurr på nya hästar.

 

BO C. ÄR BÄST FELFRI!

 

Avdelning 4

Ranking A: 12-5-6

B: 1-4-10-8-11-13-7

C: 2-3-14-15

 

SPETSSTRIDEN

Bara två hästar återstår på startvolten efter strykning och 1 M.T.Nordic Spirit sitter på leken. Peter kan tänkas släppa och 6 Callmesally känns som det hetaste alternativet att få överta.

 

ANALYSEN

12 Bo C. trodde vi mycket på senast med då blev det galopp vilket det nu har blivit i tre av det fyra senaste starterna. Självklart oroväckande men felfri är det så enkelt att hästen är bäst i det här fältet och svår att gå emot. Mycket fin vid segern näst senast och håller sig hästen i trav hela vägen blir han garanterat segerfarlig. 5 Grainfield Aiden blåste runt samtliga på Mantorp och visade verkligen fin fart. Det låter väldigt optimistiskt från tränaren här och är hästen lika bra som sist kan det mycket väl räcka till en ny seger. Tål att göra en del grovjobb själv! 6

Callmesally öppnar snabbt och det är inte omöjligt att Jepson lyckas köra hela vägen till spets. Den sämre insatsen senast berodde troligen på ett foderbyte. Skor ska inte ställa till några problem och vid gardering är den hästen högst aktuell. 1 M.T.Nordic Spirit sitter mycket fint till och det är mer eller mindre garantispets i brist på konkurrens. Oavsett upplägg får hästen ett fint lopp i den främre träffen här och han har också uppträtt förbättrat efter kastration.

 

FLERA GALOPPLYSTNA HÄSTAR ÖKAR OSÄKERHETEN!

 

Avdelning 5

Ranking A: 3-7

B: 4-8-11-10-1-9-6

C: 2-5-12

 

SPETSSTRIDEN

3 Big Jim Pellini är väldigt startsnabb och har det bästa läget för ledningen. 7 Point Zero får ett helstängt huvudlag på sig och Åke Svanstedt kommer säkert att spänna ögonen i Hanna Lähdekorpi här.

 

ANALYSEN:

Mycket jämnt lopp där 3 Big Jim Pellini har inlett bäst med att aldrig varit sämre än tvåa på fem starter. Upplagt för spets här sedan få vi se om Hanna får sitta ifred eller blir utmanad. Får tipset i ett öppet lopp. 7 Point Zero tycker vi är extra intressant med Åke. Hästen kommer dessutom att utrustas med ett helstängt huvudlag här vilket tyder på en sak, full laddning mot täten. Åke brukar få snurr på nya hästar och i ett väldigt jämnt lopp ser vi Ahos häst som ett tidigt bud. 4 Galba Ringeat är obesegrad felfri men det har också blivit lika många galopper som segrar i raden. Jorma upp den här gången får ses som ett plus på en orutinerad häst. Har visat fin styrka och om dödens är ledigt kan Kontio välja det upplägget. Måste ses med chans. 8 The Gambler har ett väldigt svårt utgångsläge och vi får se vad André hittar på. Hästen är startsnabb och det är inte omöjligt med ett offensivt upplägg felfri. De många galopperna i raden gör hästen opålitlig men felfri är det ett

bud.

 

TILLÄGGSHÄSTARNA STARKAST TILL SLUT!

 

Avdelning 6

Ranking A: 13-14-5

B: 12-15-11-7-1-3-8

C: 10-4-2-9-6

 

SPETSSTRIDEN

Både 1 Goetmals Joe och 2 Digital Ocean är snabba men det förstnämnde vill ha en rygg. I ett andraskede kan också tilläggshästarna ställa en fråga om att få överta. 5 Högstenastalldräng står bäst till och är ett bud.

 

ANALYSEN

Långt ner i fältet hittar vi de formstarkaste hästarna i form av bl.a. 13 Jimpeto Joy som hittat många nya växlar sedan Jerry Riordan tagit över träningen. Har väldigt fin statistik totalt sett och det är troligt att Johan beger sig framåt i ett tidigt skede ifall tempot bedarrar. Det som talar emot är att hästen står något hårt inne i loppet. Får ändå förstarösten. 14 Inez Alki kommer från seger under uppesittarkvällen och var då riktigt fin från spets. Annat läge här men hästen går också bra i ryggar och blir att räkna med här. Lång distans har hon provat på förut

och med ett lopp på rulle är stoet långt framme här. 5 Högstenastalldräng blev fast med allt sparat senast efter att ha blivit av med ledningen. Det var även sparat över i mål i starten innan och den här gången ser Jepson till att det kommer att vara fritt spår när loppet ska avgöras. Det finns en chans att hästen körs framåt för att kunna överta ledningen och skulle den taktiken gå i lås så är förstås mycket vunnet. Stall Aho uppger att det är omgångens bästa vinstchans och det är bara att höja ett varningens finger här! 12 Payet D.E. höll ett hårt tempo i ledningen senast och fick ge sig till slut. Annorlunda förutsättningar nu men hästen ska ändå ses med chans.

Vann från tredje utvändigt näst senast och kan få ett liknande lopp även den här gången.

 

VI TROR ÅKE FÅR FART PÅ SOUTHWIND FEJI!

 

Avdelning 7

Ranking A: 3

B: 2-11-8-6-4-10-5-12

C: 1-7-9

 

SPETSSTRIDEN

2 Reverend Wine spetsade senast från spår sju och är naturlig spetsfavorit här. 3 Southwind Feji och 4 Test Drive kan göra ett försök att utmana ifall kuskarna vill det.

 

ANALYSEN

Fin avslutning i årets sista V75-lopp. 3 Southwind Feji är vi svaga för och när nu Åke kör samt att hästen fått sin intervallträning som hon ska så tror vi att vi kommer att få se en toppinsats. Det blir inte ledningen av egen kraft här men hästen går som bekant från de flesta positioner och vi litar på att Svanstedt ger hästen ett optimalt lopp. Får tipset! Favorit i loppet blir 2 Reverend Wine och då det luktar spets här så ska naturligtvis hästen tas på allvar. Motståndet är ändå av det tuffare slaget den här gången och vi tycker inte att hästen ska streckas så hårt som är fallet i

nuläget. 11 Linus Boy får det sista strecket av oss. Är en riktig hedershäst som alltid är att räkna med i de här typen av lopp. Har gått bra direkt efter uppehåll förut och med lite tempo på tillställningen kommer spurten att bita bra över det långa upploppet. Ska man gå utanför den här trion är väl 8 Aron Palema en av de som är mest aktuell. Spurtade positivt via open stretch senast och visade då lite smygform. Annorlunda läge här och behöver tur.

Dela gärna!